BiH

SDP traži smjenu zamjenika ministra u VM ministara BiH nakon snimka, oglasio se i Ilić

Pomoćnik ministra civilnih poslova Bosne i Hercegovine Siniša Ilić je navodno, kako prenosi Televizija BN, prisustvovao zabavi za vrijeme najrigoroznijih mjera kako bi se spriječilo širenje korona virusa.

Siniša Ilić - Screenshot

Na tu informaciju na kojoj je navodno učestvovao Ilić, reagovala je i Socijaldemokratska partija BiH (SDPBiH) te traže da se hitno smijeni pomoćnik ministra civilnih poslova BiH Siniša Ilić.

“Povodom snimaka u javnosti na kojima se vidi grubo kršenje mjera socijalne distance od strane pomoćnika ministra civilnih poslova Bosne i Hercegovine Siniše Ilića, Socijaldemokratska partija BiH traži njegovu hitnu smjenu. Snimke nastale u Zvorniku sa očito još jednog u nizu ‘korona-derneka’ koje priređuju vladajuće strukture u BiH, pokazatelj su neodgovrnog odnosa vlasti prema građanima i sistemu koji predstavljaju”, navodi se u saopćenju.

Dok je potpredsjednik SDP BiH Vojin Mijatović svojevremeno dao ostavku na poziciju zamjenika ministra civilnih poslova BiH zbog teškog stanja u državi, Stevandićevi kadrovi na ovoj funkciji se sada ismijavaju građanima u najtežim trenucima, podsjećaju iz ove stranke.

“Očito je da se radi o nastavku izrugivanja građanima u čitavoj zemlji, a jedinom prikladnom mjerom smatramo smjene neodgovornih i bahatih dužnosnika, koji očito smatraju da su pravila i zakoni tu da bi ih građani provodili, a oni kršili”, saopćio je SDP.

Na informaciju o ovome oglasio se i sam Ilić te rekao kako se tu radilo o “porodičnom slavlju”.

“Kao srpski zamjenik ministra u krugu porodice sam proslavio Vaskrs u vlastitoj kući. Targetiranje i pljuvačka kampanja od ostrašćenih medija i političkih protivnika najniže je što se može učiniti. To je samo dokaz da više ne postoje mjerila već samo iznošenje najprljavijih konstrukcija koje imaju cilj da krajnje podlo i licemjerno pokušaju da iskoriste vaskršnje porodično okupljanje najmanjeg broja porodice u prljavoj političkoj kampanji. Ali od koga je nije ni čudo. A radilo se o porodičnom slavlju na kome je bio moj kum, šurak, dva rođaka, dakle ljudi sa kojima sam svaki dan zajedno. To je bilo čisto porodično okupljanje za najradosniji hrišćanski praznik. Takođe, radi potpuno transparentnog informisanje javnosti i mog otvorenog stava, navodim da sam spreman da se o mom načinu uskršnjeg slavlja meritorno raspravi u organima Republike Srpske ili Ujedinjene Srpske ili Srpske pravoslavne crkve, a nikako u probosanskim medijima koji konstantno targetiraju svakog srpskog funkcionera”, komentarisao je Ilić, prenosi “Infobirač“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh