BiH

Vlada TK: Ahmetović se jedini prijavio na konkurs

Upravni odbor je konstatovao da Ahmetović ispunjava sve uvjete propisane konkursom, kao i da nikada nije procesuiran, optužen, niti osuđen, kažu iz Vlade.

Sadik Ahmetović - YouTube

Posljednjih dana diglo se dosta prašine u Tuzli nakon što je Upravni odbor na direktorsku funkciju Doma za djecu bez roditeljskog staranja imenovao Sadika Ahmetovića, nekadašnjeg visokog funkcionira Stranke demokratske akcije (SDA). U kuloarima se špekulira kako je imenovanje predložila Demokratska fronta (DF), što je demantirano na društvenim mrežama, ali ne i sa zvaničnim saopćenjem, prenosi “Avaz“.

Upravo na društvenim mrežama organizirano je potpisivanje peticije i oformljena je grupa koja traži hitno razrješenje dužnosti Ahmetovića. Čak su članovi grupe išli i u Policijsku upravu TK kako bi zakazali proteste, ali im nije odobreno javno okupljanje.

Nakon što su iz spomenute grupe kontaktirali premijera TK Denijala Tulumovića, saopćenjem za javnost se obratila izvršna vlast u TK.

– Cijeneći ovu jedinu pristiglu prijavu Upravni odbor (imenovan u martu 2017. godine) je konstatovao da Ahmetović ispunjava sve uvjete propisane konkursom, kao i da kandidat nikada nije procesuiran, optužen, niti osuđen za krivično djelo koje mu se u kuloarima i javnom diskursu stavlja na teret. Uzimajući u obzir sve navedeno, Upravni odbor doma je imenovao Ahmetovića na poziciju direktora doma – navode u Vladi TK.

Ahmetović se nakon imenovanja samo jednom oglasio i rekao kako u Dom za djecu bez roditeljskog staranja dolazi s novim vizijama. Nakon javnih prozivki i poziva za smjenu nije se oglašavao.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh