BiH

Naredba Suda BiH: “Srebrenoj malini” bit će blokirani računi

Računi će, kako se saznaje biti blokirani kako „Srebrena malina“ evenutalno ne bi prebacila sredstva na neki od drugih računa.

"Srebrena Malina" - Vijesti.ba

Po prijedlogu Tužilaštva Bosne i Hercegovine Sud BiH je izdao naredbu o blokadi bankovnih računa kompaniji “Srebrena malina”, potvrđeno je za “Avaz” iz Suda BiH.

Računi će, kako se saznaje biti blokirani kako „Srebrena malina“ evenutalno ne bi prebacila sredstva na neki od drugih računa.

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine preuzelo je predmet “Respiratori” od Tužilaštva KS. Dom naroda Parlamenta Federacije formirao je i ad hoc Komisiju koja bi trebala, također, ispitati spornu nabavku.

Vlada Federacije dala je Federalnoj upravi civilne zaštite rok do 8. maja da dostavi detaljne informacije o svim nabavkama medicinske opreme u posljednjem periodu.

Podsjećamo, pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu prije tri dana pretresli su prostorije kompanije “FH Srebrena malina” u Vogošći.

Ranije su pripadnici SIPA-e pretresli prostorije Federalne uprave civilne zaštite u Sarajevu.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh