BiH

Džaferović: “Ako za nekoga treba moliti u Sarajevu, onda su to Luburićeve žrtve”

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović izjavio je da osuđuje održavanje mise za Bleiburg u sarajevskoj katedrali i da se protivi tom činu.

Šefik Džaferović - N1info.com

“Očigledno je da se Bleiburg prvenstveno koristi za pokušaj rehabilitacije ustaške ideologije u danima kada cijela Evropa obilježava pobjedu nad fašizmom. Ne vidim nikakvu vezu Sarajeva sa Bleiburgom. Ako u kontekstu Drugog svjetskog rata za nekoga u Sarajevu treba moliti, onda su to hiljade nedužnih žrtava Maksa Luburića i ustaškog režima”, kazao je Džaferović.

Dodao je da od nadbiskupa vrhbosanskog kardinala Vinka Puljića očekuje da preispita odluku o održavanju mise, prenosi “Fena”.

“Ne možemo se miješati u crkvene poslove, niti zabranjivati održavanje mise, ali je i Crkva dužna da vodi računa o porukama koje šalje svojim djelovanjem”, kazao je Džaferović.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh