BiH

“Djeca ne moraju da nose maske u vrtićima”

Institut za javno zdravstvo Srpske izašao je sa jednim okvirom preporuka koji su usmjereni na, između ostalog i rad vrtića, u našim preporukama nije bilo da djeca nose maske u vrtićima, kazala je specijalista epidemiolog u Institutu za javno zdravstvo RS Jelena Đaković Dević.

Dijete - Blogspot

“Maske nose zaposleni i vaspitači, a fokus je na održavanju higijene i posmatranju respiratrne simptomatologije kod djece”, navela je Đaković Dević, prenose Nezavisne.

Ona je pojasnila da dijete koje ima bilo kakve respiratorne probleme neće ići u vrtić, kao što je bilo i prije epidemije, bez obzira na koronu ili bilo koju drugu respiratornu infekciju.

“U narednom periodu će testiranja biti usmjerena prema vaspitačima u predškolsmim ustanovama, testiranja neće biti usmjerena na djecu”, pojasnila je ona.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh