BiH

U Kantonu Sarajevo nema novozaraženih kornavirusom, ukupno 19 na području FBiH

Prema današnjim podacima Zavoda za javno zdravstvo Kantona Sarajevo, tokom protekla 24 sata u Kantonu Sarajevo nije bilo zaraženih, izvršeno je 112 laboratorijskih testiranja na prisustvo koronavirusa.

Korona virus u BiH - Twitter

Ukupan broj oboljelih od zarazne bolesti COVID-19 u KS iznosi 109.

Trenutno su hospitalizirana tri pacijenata i svi se nalaze na bolničkom liječenju u izolatoriju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu. Na respiratorima nema pacijenata.

Jučer je evidentiran oporavak jedne osobe, čime je ukupan broj oporavljenih u Kantonu sada 85. Smrtnih ishoda, na sreću, nije bilo, dok je broj aktivnih slučajeva 14.

Ministarstvo unutrašnjih poslova KS je tokom protekla 24 sata evidentiralo dva slučaja kršenja izrečenih mjera samoizolacije.

U protekla 24 sata u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu obavljena su ukupno 343 testiranja na prisustvo koronavirusa za područje FBiH.

Od urađenih 343 testiranja, 19 je pozitivnih, od čega su dva retestiranja. Na COVID-19 pozitivnih je novih 17 slučajeva i to 14 u Maglaju, dva u Žepču i jedan u Cazinu – potvrdila je za Faktor prof. dr. Sebija Izetbegović, direktorica KCUS-a.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh