BiH

Tegeltija: “Evropske integracije strateško opredjeljenje BiH”

Kolegijum za evropske integracije BiH zadužio je Komisiju za evopske integracije da do 30. juna pripremi Metodologiju izrade Programa integrisanja BiH u EU, saopšteno je iz Vijeća ministara BiH.

Zoran Tegeltija - BHRT.ba

Program integrisanja bi trebalo da bude u skladu sa principima Odluke o sistemu koordinacije procesa evropskih integracija u BiH. Nakon što Komisija pripremi dokument, potrebno je da ga dostavi Kolegijumu na razmatranje.

Takođe, s ciljem ubrzanja procesa pristupanja BiH EU, Kolegijum za evropske integracije zadužio je Komisiju za evropske integracije da do 15. juna pripremi Akcioni plan za realizaciju ključnih prioriteta iz Mišljenja Evropske komisije o zahtjevu BiH za članstvo u EU i dostavi ga Kolegijumu za evropske integracije, naveli su u saopštenju.

Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija istakao je da su evropske integracije strateško opredjeljenje BiH, te da zajedničkim djelovanjem svih nivoa vlasti, u skladu ustavnim nadležnostima i dosljednom primjenom mehanizma koordinacije, BiH može nastaviti rad na ispunjavanju kriterijuma za članstvo u EU.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh