BiH

New York Times pisao o skandalu za vrijeme Vaskrsa u RS-u

New York Times piše o propustu nadležnih u RS-u za vrijem Vaskrsa. Kako piše ugledni list problem je nepoštivanje i nemogućnost vlasti da održi socijalnu distancu za vrijeme obilježavanja ovog vjerskog praznika.zbog neodržavanja socijalne distance za vrijeme Vaskrsa.

Zgrada New York Times - Trt.net.tr

“Bojim se da plaćamo ceh vaskršnjih dešavanja, iako smo apelovali na građane da poštuju mjere. Svjesni smo da neki nisu ispoštovali naše apele i sad imamo povećan broj novozaraženih. Mi ćemo se ponašati u skladu s epidemiološkom situacijom bez obzira na to koliko to za neke bilo bolno”, rekao je Radovan Višković, predsjednik Vlade RS-a.

Kako piše NYT vlasti u RS-u su tolerirali okupljanje u pojedinim crkvama, a čak je zabilježeno da je sveštenik iz iste kašike davao pričest okupljenim vjernicima.

Epidemiolozi iz RS-a su u četvrtak potvrdili 53 novozaražena slučaja koronavirusa. Dan ranije je registrirano 59 novih slučajeva, što je više nego i jedan prethodni mart.

Ministar zdravlja RS-a Alen Šeranić apeluje na građane da poštuju propisana pravila.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh