BiH

Policajci patroliraju Banjalukom, sankcionišu one koji krše policijski sat

Policijski službenici MUP-a Republike Srpske i posljednji dan produženog policijskog časa patroliraju banjalučkim naseljima s ciljem kontrole poštivanja mjere zabrane kretanja svim građanima, odnosno policijskog sata koji traje od podneva do pet sati ujutro.

Policija RS - N1

U naselju nova Varoš zatekli su nekoliko građana koji su kazali kako su izašli da bace smeće, ali su im uručeni prekršajni nalozi.

Mjera produženog policijskog sata uvedena je u petak, a završava se ponedjeljak, 4. maja, u pet sati ujutro.

Prema podacima MUP-a RS, mjeru zabrane kretanja u ovom terminu u posljednja 24 sata prekršilo je 155 građana RS.

Zbog nekorištenja lične zaštitne opreme na javnim površinama sankcionisao je 80 osoba. Policijski službenici su evidentirali četiri prekršaja zbog okupljanja više od tri osobe na jednom javnom mjestu, kao i šest prekršaja u vezi sa zabranom kretanja van mjesta mjesta boravišta.

Iz MUP-a RS su apelovali na građane da poštuju Zaključak Republičkog štaba za vanredne situacije o obaveznom sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim virusom korona (COVID-19) u Republici Srpskoj, a kojim se propisuju vanredne mjere u cilju prevencije širenja virusa korona „SARS-CoV-2“ i „COVID-19“ bolesti na teritoriji Republike Srpske.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh