BiH

U Tuzlanskom kantonu više nema pozitivnih na koronavirus

I posljednji oboljeli koji je pripadao klasteru Medicinskog instututa Bayer, bivšeg Centra za srce, negativan je na koronavirus, potvrdila je ministrica zdravstva TK Dajana Čolić.

Klinika za zarazne bolesti UKC-a Tuzla - Faktor.ba

Od 27. marta u Zavodu za mikrobiologiju Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Tuzla, urađeno je 4.427 testiranja i ukupno smo imali 84 pozitivna testa. Imali smo jedan premještaj u drugi kanton zbog nastavka liječenja te dvije preminule pacijentice – rekla je Čolić.

Prva četiri pacijenta u TK oporavila su se 9. aprila, a trenutno imamo 20 dana testiranja na UKC-u u kojima nije zabilježen niti jedan novi slučaj virusa SARS-CoV-2.

Imali smo 54 testiranja u posljednja 24 sata i svi rezultati su negativni. Ono što posebno želim da naglasim da je, sa današnjim danom, zatvoren i posljednji aktivni klaster na TK, budući da je i posljednja pozitivna osoba negativna, te trenutno na TK nemamo detektovane pozitivne osobe – rekla je ministrica Čolić.

Inače, u Tk su već ranije zatvoreni klasteri Srebrenik, Sapna, Lukavac, Gračanica, Banovići i Tuzla te klaster Klinike za ORL UKC-a Tuzla.

U kućnoj izolaciji na području TK trenutno se nalaze 1.192 osobe, piše “Faktor“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh