BiH

Tegeltija čestitao novinarima u BiH Svjetski dan slobode medija

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija uputio je čestitku novinarima, redakcijama, uredništvima i udruženjima novinara u BiH, kao i drugim zaposlenima u sredstvima javnog informisanja povodom 3. maja, Svjetskog dana slobode medija.

Zoran Tegeltija - RTVBN.com

“Ovaj datum nas podsjeća na to koliko je odgovorna uloga novinara koji se, tragajući svakodnevno za istinom, bore za slobodno, demokratsko i prosperitetno društvo. Važnost prenošenja tačnih, blagovremenih i provjerenih informacija došla je u punom kapacitetu do izražaja u jeku pandemije koronavirusa”, navodi Tegeltija u čestitki.

Posebno priznanje, kao i zahvalnost uputio je novinarima, fotoreporterima, snimateljima i tehničkim ekipama na terenu i u redakcijama koji su u vanrednim i složenim okolnostima odgovorno, tačno i blagovremeno informisali cjelokupnu javnost u BiH o pandemiji koronavirusa, doprinoseći da se sačuvaju životi i zdravlje građana.

“Današnji dan prilika je da se ukaže i na značaj osnovnih principa slobode medija i njihove uloge u jačanju demokratskog društva, a zadatak svih nas koji smo nosioci funkcija jeste da medijskim radnicima omogućimo da svoj posao obavljaju sa što manje prepreka i poteškoća. Još jednom želim da vam čestitam Svjetski dan slobode medija i poželim bolji profesionalni i lični standard, uspješan rad i dobro zdravlje “, navodi se u čestitki predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh