BiH

Čak 49 zaraženih u bh. entitetu RS, virus ušao u Dom za stare u Derventi

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u bh. entitetu Republici Srpskoj, u posljednja 24 sata, u Institutu za javno zdravstvo RS i Univerzitetskom kliničkom centru RS izvršeno je testiranje 455 laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona potvrđen je kod još 49 osoba.

Dom za stare u Derventi - Blic.rs

U protekla 24 sata u RS su od posljedica virusa korona preminule dvije osobe.

Iako se većina domova za stare u ovom dijelu BiH uspješno bori proti virusa korona, dvije ustanove iz ove oblasti su, nažalost, izuzetak, koji može cijeloj zajednici donijeti mnogo nevolja.

Nakon privatnog doma za starije osobe u selu Vidovo vrelo kod Kneževa, koji je ranije stavljen u potpuni karantin, na crnu listu je dospio i dom za stare u Derventi, prenosi “SrpskaInfo“.

Naime, kao je saopšteno iz Ministarstva zdravlja RS, samo u posljednja 24 sata novi virus korona potvrđen je kod jednog zaposlenika i 13 korisnika u domu za starija lica u Derventi.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh