BiH

Policija zaustavljala zbog maski i rukavica, Sarajlije kažnjavane po 500 KM

Prvomajske praznike stanovnici Kantona Sarajevo uglavnom provode u svojim domovima.

Sarajevska policija - Crna-Hronika.info

Većina je odustala od tradicionalnog načina obilježavanja na popularnim izletištima, a neki su dan iskoristili za šetnju ili vožnju biciklom.

Pojedini šetači, biciklisti i vozači koji nisu imali zaštitne maske i rukavice neće po dobrom pamtiti ovaj praznik, zbog kazni od 500 KM, koje su predviđene za nepoštivanje naredbe nošenja zaštitne opreme, navodi “Faktor“.

“Na području Kantona Sarajevo policijski službenici su poduzimali pojačane mjere i aktivnosti sa ciljem kontole poštivanja svih aktuelnih naredbi Federalnog štaba Civilne zaštite, koje se odnose na spriječavanje širenja koronavirusa. Tom prilikom prekršajno su sankcionisali 81 osobu zbog kršenja naredbe o obaveznom korištenju zaštitne maske ili drugih prigodnih predmeta za vrijeme kretanja na javnom prostoru, odnosno o obaveznoj socijalnoj fizičkoj distanci. Moram istaći da danas nije bilo incidenata. Nikada mirniji 1. maj ne pamtimo”, kazao je Mirza Hadžiabdić iz Odjeljenja za odnose za javnošću MUP-a Kantona Sarajevo.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh