BiH

Porodični klaster: Novi slučaj koronavirusa u Mostaru

U Kazneno-popravnom zavodu (KPZ) Mostar potvrđen je još jedan slučaj koronavirusa i to kod osobe koja obavlja poslove održavanja.

Korona virus u BiH - Twitter

Kako nam je potvrđeno iz Uprave KPZ-a Mostar, ovaj muškarac i zatvorski policajac kod kojeg je u srijedu potvrđen koronavirus su rodbinski povezani, a nakon današnjeg epidemiloškog uviđaja, potvrđeno je da nije došlo do lokalne transmisije.

Testiranju su, kako nam je rečeno, podvrgnuta tri policajca koji su bili u bliskom kontaktu sa oboljelim kolegom i njihovi nalazi su negativni.

Inače, sedam policajaca je poslano u samoizolaciju, a u KPZ-u su na snazi sve neophodne epidemiološke mjere.

Iz Štaba civilne zaštite Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK) danas su naveli da u posljednja 24 sata nije bilo pozitivnih slučajeva. Novi slučaj iz KPZ-a je ubrojen među 17 koji su evidentirani tokom srijede i četvrtka.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh