BiH

Sindikat policije KS: Ne podržavamo prijedlog da se policijskim službenicima isplati po 1.000 KM

Sindikat policije Kantona Sarajevo daje punu podršku u radu svim uposlenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo i Uprave policije

Sarajevska policija - N1info.com

Na sjednici Upravnog odbora Sindikata policije Kantona Sarajevo, koja je održana 30. aprila, razmatrano je saopštenje predsjednika Unije samostalnih sindikata policije Federacije Bosne i Hercegovine, kojim se traži od vlasti da se svim policijskim službenicima isplati po 1.000 KM po uzoru na RS, koji su radno angažovani u vrijeme krize izazvane pendemijom koronavirusom, kažu iz Sindikata policije KS, čije saopćenje prenosimo u cijelosti:

“Upravni odbor Sindikata policije Kantona Sarajevo jednoglasno je donio zaključak da u ovom trenutku ne podržava prijedlog predsjednika Unije samostalnih sindikata policije Federacije Bosne i Hercegovine, da se policijskim službenicima isplati po 1.000 KM.

S obzirom da je u Kantonu Sarajevo do sada bez posla ostalo blizu pet hiljada radnika, smatramo da je prioritet Vlade Kantona Sarajevo da finansijski pomogne te radnike i druge najugroženije kategorije koje su pretrpjele štetu proglašenjem nesreće izazavne pandemijom koronavirusom (covid-19).

Sindikat policije Kantona Sarajevo daje punu podršku u radu svim uposlenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo i Uprave policije, kaže se u saopćenju Sadika Eće, predsjednika UO Sindikata policije KS.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh