BiH

Porodica Hrnjić se vratila kući, djed ostao

Nakon 15 dana vratili su se u Misuriće i svi se puno bolje osjećaju

Porodica Hrnjić - Avaz

Porodica Hrnjić iz maglajskog naselja Misurići nakon boravka u izolatoriju u Zenici, vratila se kući. Anes i njegov brat Admir, roditelji Esad i Sadeta te nana Fata, na posljednjem testiranju bili su negativni na koronavirus, dok je djed bio pozitivan pa će još neko vrijeme biti u izolatoriju., piše “Avaz“.

Njihova priča o ulasku u izolatorij i beskrajni optimizam u borbi sa bolešću, dirnuli su mnoge.

– Hvala Bogu, končano smo kod kuće. Djed je ostao u Zenici još sedam dana, ali najvažnije je da je dobro. Nakon 15 dana vratili smo se kuću i svi se puno bolje osjećamo, slobodniji smo, željni svoje kuće i dvorišta – priča nam Anes Hrnjić (27) i dodaje da su ih komšije, prijatelji i rodbina dočekali vrlo srdačno, naravno na propisanoj fizičkoj distanci.

Hrnjići kod kuće – Avaz

Anes priča da su im zadnji dani u izolatoriju bili su posebno stresni. Bilo je puno pacijenata, porodici se bližio termin ponovnog testiranja, vrijeme je sporo teklo i svi su razmišljali kakvi će rezultati biti.

– Bilo je stresno, ali preživjeli smo. Naša priča lijepo je završila. Mama još osjeća posljedice, ali vjerujemo da će se i ona potpuno oporaviti u narednim danima. Ljekari i ostalo osoblje u izolatoriju u Zenici dali su svoj maksimum. Ali, uvjeti u kojima rade trebali bi biti puno bolji. Svi oni zaslužuju više, od čistačice do ljekara, jer su u direktnom kontaktu sa oboljelim. Širom zemlje treba više ulagati u zdravstvo. Hvala svima, hvala načelniku Mahmutagiću i Domu zdravlja u Maglaju koji su se brinuli o nama od prvog dana i organizovali nam prijevoz kući – priča Anes.

On kaže da je ovo bilo veliko iskušenje za sve njih, shvatili su koliku vrijednost imaju obične stvari koje počesto uzimamo zdravo za gotovo. Hrnjići će se do kontrolnog pregleda truditi da žive što normalnije i da ispoštuju savjete ljekara o kućnoj izolaciji u narednih deset dana i bez kontakata sa drugim osobama.

– Nakon toga vraćamo se normalnom životu, na posao, fakultetskim obavezama i druženju – poručio je Anes.

Prema posljednjim podacima, do sinoć su u Maglaju potvrđena 83 slučaja zaraze koronavirusom, dok je u isto vrijeme 514 osoba u samoizolaciji. Strahuje se da bi ovaj grad mogao postati novo žarište u Federaciji BiH.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh