BiH

U Mostaru pet novih slučajeva koronavirusa, u HNK zabilježen 12. smrtni slučaj

Prema informacijama iz COVID-19 bolnice sinoć je preminula bolesnica s više komorbiditeta rođena 1954. iz Konjica

SKB Mostar - Vijesti.ba

U Mostaru pet novih slučajeva koronavirusa, u HNK zabilježen 12. smrtni slučaj

U posljednja 24 sata, u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar na COVID-19 testirano je 137 uzoraka, od čega je pet pozitivnih u Hercegovačko-neretvanskom kantonu i svi su iz Mostara, stoji u informaciji Kriznog štaba HNK.

Iz Kriznog štaba ,također, su potvrdili smrtni slučaj u Covid-bolnici tokom protekle noći.

– Prema informacijama iz COVID-19 bolnice sinoć je preminula bolesnica s više komorbiditeta rođena 1954. iz Konjica, koja je hospitalizirana od 23. marta. Zbog težine kliničke slike zahtijevala je mjere intenzivnog liječenja i mehaničke ventilacije, a 14 dana poslije je učinjena i traheotomija.

Bolesnica je prethodnih dana bila stabilna, ali je oko 22 sata, naglo došlo do ireverzibilnog respiratornog urušavanja te je, i pored provedenih mjera reanimacije i intenzivnog liječenja, preminula. Bolesnica je imala kliničke, epidemiološke i radiološke karakteristike COVID bolesnika – kazali su iz Kriznog štaba HNK.

Naveli su da se u bolnici trenutno liječi 20 bolesnika te da su tri na respiratoru i izrazito teškog kliničkog stanja, a tri na potpornoj terapiji kisikom. Ostali bolesnici su stabilno bez pogoršanja. Jedan bolesnik otpušten je na kućno liječenje.

U HNK je do sada 248 potvrđenih slučajeva koronavirusa, a zabilježeno je 12 smrtnih slučajeva, prenosi Avaz


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh