BiH

Preminula supruga direktora “Igmana” iz Konjica

Ona je prije skoro dva mjeseca, skupa sa Muratbegovićem, bila hospitalizirana u ovoj bolnici

U Sveučilišnoj kliničkoj bolnici (SKB) Mostar, odnosno, u Covid-bolnici jutros je, dva sata nakon ponoći, bitku za život izgubila supruga Đahida Muratbegovića, direktora kompanije “Igman”, Almasa iz Konjica, potvrđeno je za “Avaz“.

Kako nam je rekao dr. Zoran Karlović, anesteziolog, 66-godišnjakinja je hospitalizirana 22. marta, a iako je su testovi na koronavirus u više navrata bili negativni, ovo oboljenje je kod nje ustanovljeno na osnovu epidemiološke, radiološke i kliničke slike.

Pacijentica je bila na mehaničkoj ventilaciji, odnosno, respiratoru. Tokom liječenja je tri puta bezuspješno rađen postupak prestanka mehaničke ventilacije. Iako je zadnjih dana bila stabilno, sinoć u 22 sata došlo je do naglog respiratornog propadanja.

Iz izvora bliskih porodici rečeno nam je da je ona dva puta testirana na koronavirus i oba puta je bila negativna.

Ranije je od koronavirusa umro Muratbegovićev vozač.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh