BiH

Čerkez: Nove mjere zabrane kretanja za prvomajske praznike

Zbog velikog skoka novozaraženih koronavirusom u FBiH, Krizni štab Ministarstva zdravstva FBiH pripremio je niz mjera koje će biti predložene Federalnom štabu civilne zaštite, a riječ je o novom ograničenju kretanja za prvomajske praznike.

avaz čerkez

Potvrdio je ovo Goran Čerkez, član Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva i pomoćnik ministra za javno zdravlje.

– Epidemija Covid-19 nije nestala i niej prestala, moramo biti jako oprezni savjesni građani i pridržavati se mjera. Pred nama su prvomajski praznici, tri dana i prijedlog Kriznog štaba Ministarstva zdravstva FBiH će biti prema Federalnom štabu civilne zaštite da se suspenduje kretanje osoba plus 65 i ispod 18 godina tokom vikenda 1.,2. i 3., idemo na određenu restrikciju, te da se ograniči kretanje nakon 20 sati u istom periodu – rekao je Čerkez.

Mjere će važiti za tri dana praznika.

On je naveo da je razmatrana situacija imajući u vidu protekle vikende, te kako smatraju da će biti jako teško iskontrolirati okupljanja.

– Moramo život uspostaviti i postepeno kontrolirano, kako će to ići i koće li se ponovo morati uspostaviti mjere zavisi od građana. Ponavljam da pandemija Covid-19 nije gotova.

Očekuje se da slijedeće sedmice uspostavljanje trgovina na veliko i malo, prenosi Avaz


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh