BiH

Suljagić: Nema niko pravo da dovodi Srebrenicu u vezu sa nabavkom respiratora

Nakon izbijanja afere u kojoj je otkriveno da je Vlada Federacije BiH nabavila respiratore posredstvom firme koja se bavi uzgojem i preradom voća i povrća, što će biti i predmetom istrage Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, u pojedinim medijima su se pojavili negativni komentari o Srebrenici, Srebreničanima, pa čak i majkama Srebrenice.

Emir Suljagić - Vijesti.ba

Tim povodom je na društvenim mrežama reagirao direktor Emir Suljagić, direktor Memorijalnog centra Srebrenica-Potočari:

“Nema niko pravo da dovodi u vezu sa ovim banalnim i profanim pitanjem Srebrenicu i genocid, samo zbog toga sto je Fikret Hodžić otamo. Neka se sve razjasni oko nabavke i neka se svako izjasni, ali svako ko ovo koristi da omalovaži Srebrenicu i genocid je četnik”, naveo je Suljagić.

Federalni premijer Fadil Novalić ranije je kazao da će stići još 20 respiratora te da nabavka ovih 100 aparata košta 10,5 miliona maraka.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh