BiH

Dodik: “Da se ne ponove ustaška ubistva u Jasenovcu, stvorena je Republika Srpska”

Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda, istakao je danas u Donjoj Gradini da je srpski narod bio izložen uništenju koji je ostavio posljedice na njegovu snagu i ekonomiju.

Milorad Dodik - Srna.rs

“Ne okupljamo se ovdje samo da bi odali poštu stradanju pojedinaca, već stradanju naroda, jer naš narod je sistematski bio izložen mučenju, stradanju i uništenju koje je ostavilo ozbiljne posljedice na snagu i ekonomiju srpskog naroda, ali nije smanjio poriv i želju Srba za slobodom”, rekao je Dodik obraćajući se u Donjoj Gradini na obilježavanju Dana sjećanja na žrtve ustaškog zločina genocida u koncentracionom logoru Jasenovac i njegovom najvećem stratištu Donja Gradina.

Dodik je podsjetio na stravične ubistva srpskog naroda, srpske djece, koja su počinile ustaše u logoru Jasenovac, te istakao da je iz želje da se ne ponovi stradanje stvorena Republika Srpska, prenosi “Srna”.

On je naglasio da se uvijek kada pređe Savu pita se da li je to rijeka kojom teče voda ili srpska krv.

Dodik je poručio da u Donju Gradinu dolaze da bi se zavjetovali na mir.

“Ovdje se zavjetujem da nikada neću odustati od svete zakletve srpskog naroda da bude svoj, da ima slobodu”, rekao je Dodik.

Član Predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda ukazao je na važnost da RS zajedno sa Srbijom obilježava proboj jasenovačkih logoraša, ali i druge važne istorijske datume, te napomenuo da je epidemija virusa korona spriječila što u Donjoj Gradini nema predstavnika Srbije već su u Sremskoj Mitrovici.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh