BiH

Četiri bolesnika izrazito teškog kliničkog stanja

U protekla 24 sata u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici (SKB) Mostar na COVID-19 testirano je 180 uzoraka od čega, u Hercegovačko-neretvanskom kantonu (HNK), nije bilo pozitivnih.

Respirator - StarMo.ba

Kantonalni i općinski sanitarni inspektori u protekla 24 sata nisu izdali niti jedno rješenje. Ukupno je, do sada, izdano 2.867 rješenja, javili su iz Štaba civilne zaštite HNK-a.

Prema izvještaju iz MUP-a HNK u protekla 24 sata zabilježen je jedan prekršilac samoizolacije i izolacije.

“U Covid bolnici se trenutno liječi 21 bolesnik. Dan ranije zaprimljena su 2 bolesnika. Od ukupnih 21, 4 bolesnika su na respiratoru i izrazito teškog kliničkog stanja, 6 bolesnika je na potpornoj terapiji kisikom. Ostali bolesnici su stabilno bez pogoršanja. Jedan bolesnik je otpušten na kućno liječenje”, saopšteno je danas iz Štaba civilne zaštite HNK.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh