BiH

Dodik ponovo spominjao “nove sukobe i ratove”, Srbiju, državu i sobodu

U Donjoj Gradini danas se obilježava Dan sjećanja na žrtve ustaškog zločina – genocida u koncentracionom logoru Jasenovac u Drugom svjetskom ratu.

Milorad Dodik - RTRS.tv

I njegovom najvećem stratištu Donjoj Gradini.

Zvaničnici bh. entiteta Republike Srpske obilježavanju u spomen području Donja Gradina prisustvovuju od 11 sati, prenosi “RTRS”.

Međunarodna komisija za istinu o jasenovačkom sistemu koncentracionih logora zaključila je da je u Jasenovcu i Donjoj Gradini ubijeno više od 700.000 Srba, 80.000 Roma i 23.000 Jevreja, prenosi “Tanjug”.

Sistem logora smrti NDH obuhvatao je oko 80 logora, a Donja Gradina je najveće stratište u sistemu koncentracionih logora Jasenovac.

U Memorijalnom kompleksu Jasenovac, koji danas pripada Hrvatskoj, kao žrtve su navedeni samo oni koji su identifikovani, odnosno 83.145 ubijenih.

“Ne dolazimo da bi se zavjetovali na nove sukobe i ratove, nego na mir”, kazao je Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda.

Kako navodi, samo tamo gdje Srbi imaju državu imaju i sobodu, a gdje to nije bio slučaj Srbi su masovno stradali.

“Srbija i Republika Srpska su danas zavjet srpskog naroda. Mi ne želimo sukobe, već da budemo uvažavani”, kaže Dodik objašnjavajući da je narod u Republici Srpskoj “zagledan u Srbiju”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh