BiH

“Nikada viruse nećemo pobijediti… Zaboravite više na rukovanje, grljenje, ljubljenje”

Prim. dr. Ednan Drljević, načelnik Odjela za infektivne bolesti Kantonalne bolnice Zenica i član Upravnog odbora Asocijacije infektologa u BiH gostovao je sinoć na “Face” televiziji.

dr. Ednan Drljević - Twitter

“Mi smo podstanari, ovim svijetom vladaju bakterije i virusi, u svakom čovjeku je tri kilograma bakterija! Mjere zabrane u Federaciji su ukinute pogrešno! Ovo je strašno, može uništiti svu našu borbu ovih mjeseci! Tu odluku nije donijela struka!
Mislim da postoje dva-tri virusa Korone, tip A i tip B, ne znam da li su mutirali ili… mislim da je Korona iz prirode, ono što sigurno znam jeste da je Antrax vještački, virus obavještajaca”, kazao je dr. Drljević gostujući u “Centralnom dnevniku“.

“Nikada viruse nećemo pobijediti! Nosite maske, rukavice ne morate. Dezinfekcijom ne ubijate viruse, samo smanjite njihov broj! Postoji više od 2.000 zoonoza, životinjskih virusa, mi se bavimo s njih 100!

Kod nas u Zenici je jednostavno: ko god je zaražen, mora u bolnicu! Nema kućne izolacije, sve oboljele imamo pod kontrolom, na oku, odvojeni su od ostalih bolesnika, u posebnim su objektima i odvojeni su lakši od težih slučajeva! Kina, Amerika i Italija su stradale jer bukvalno nemaju primarnu zaštitu! Kod njih je hitna pomoć i pravo bolnica. Tako su bolnice napunili sa oboljelim koji su zarazili ostale”, smatra poznati zenički doktor.

Upitan da li je neko od njega tražio savjet iz Sarajeva, dr. Drljević je odgovorio da nije.

“Problem Sarajeva je zato što ne postoji koordinacija između bolnica i domova zdravlja, a i teže se dolazi do domova. U BiH se struka ne poštuje, u Zenici je struka vodila krizu, a ne politika! Zašto je u Srbiji, i pored radikalnih mjera, ipak najveći broj oboljelih i umrlih? Zato što su zakasnili. Mjere zabrane u Federaciji su ukinute pogrešno!

Ja sam fan vakcina! Imunitet krda je garancija za budućnost, dokazano, zarazi se 70 posto ljudi i ne treba nam vakcina! Više nema keša, zaboravite, kartice su budućnost plaćanja! Infektolozi postoje samo na Balkanu i u Švedskoj!”, zaključio je dr. Drljević.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh