BiH

Na području Brčkog još jedna osoba zaražena koronavirusom

Kako se navodi, postoji sumnja da se spomenuta soba može vezati za klaster s Medicinskog fakulteta Univerziteta u Tuzli, ali se svi detalji još uvijek utvrđuju

Koronavirus - Roda.hr

Na području Brčko distrikta BiH potvrđen je još jedan slučaj zaraze koronavirusom.

Radi se o ženskoj osobi, 1977. godište iz Omerbegovače, koja je bila u kućnoj izolaciji. Nakon potvrđenog pozitivong rezultata osoba je primljena na bolnički odjel koji je namjenjen za pozitivne pacijente na covid-19, s lakšom kliničkom slikom, priopćeno je iz Odjela za zdravstvo i ostale usluge Vlade Brčkog, prenosi “Fokus“.

Kako se navodi, postoji sumnja da se spomenuta soba može vezati za klaster s Medicinskog fakulteta Univerziteta u Tuzli, ali se svi detalji još uvijek utvrđuju. Svi kontakti koje je imala zaražena osoba se nalaze pod kontrolom.

Istodobno, svim građanima Brčkog koji se nalaze u inozemstvu skrenuta je pažnja da dolaskom u Distrikt podliježu obavezi izolacije u trajanju od 28 dana.

Također, svi putnici koji ulaze u BiH dužni su da se jave na besplatan broj telefona 0800 50 606 Pododjeljenju za javno zdravstvo, navodi se u priopćenju.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh