BiH

Ministar Mandić: Možda nije trebalo ukinuti policijski sat

Svi zdravstveni sistemu u ovim okolnostima pokazuju slabosti pa tako i sistem u FBiH, potcrtao je on

Vjekoslav Mandić - Depo.ba

Vjekoslav Mandić, ministar zdravstva Federacije Bosne i Hercegovine, rekao je jutros za “N1” da građani ovog bh. entiteta trebaju ozbiljno shvatiti pandemiju korona virusa i ne opuštati se usljed ublažavanja mjera zabrane.

– ‘Treba shvatiti da se ne trebamo opustiti i ne shvatiti olako ovo ublažavanje mjera – rekao je Mandić.

Potom je dodao da je većina građana do sad poštovala preporuke i mjere i da se upravo zahvaljujući njihovoj odgovornosti zdravstveni sistem nije urušio.

– Nisu građani shvatili olako i većina je poštovala mjere i zahvaljujući njima nismo srušili zdravstveni sustav. Vidimo u svijetu da se dešava – da umrle ne mogu stići sahraniti. Mi još uvijek čuvamo zdravstveni sustav’ – naglasio je ministar Mandić.

Svi zdravstveni sistemu u ovim okolnostima pokazuju slabosti pa tako i sistem u FBiH, potcrtao je on.

– Nijedna zemlja nije bila spremna da dočeka ovako nešto. Zdravstveni sustav u jačim zemljama su pokazali svoje slabosti i tako i zdravstveni sustav u Federaciji, ali ja gledam njegove dobre strane i on je izvanredno odgovorio. Slabosti ćemo popraviti, ali ja sam zadovoljan i mislim da su svi odgovorili najbolje što smo mogli u ovako kriznoj situaciji – rekao je Mandi.

O ukidanju policijskog sata u FBiH je rekao da je trebalo naći drugu soluciju.

– Federalno ministarstvo zdravstva nije donijelo preporuku i možda je trebalo naći neku drugu soluciju, ali mi nismo o tome raspravljali i mislim da je to trebalo postupno ublažavati. Federalna uprave civilne zaštite je donijela takvu mjeru, ali ja se nadam da su imali argumente – potcrtao je on.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh