BiH

“Usamljeni” top u Sarajevu sa Žute tabije označio prvi ovogodišnji iftar

U Sarajevu je večeras u 19:42 sati završen prvi dan ramazanskog posta čime je označeno vrijeme i prvog ovogodišnjeg iftara.

No image - Haber.ba

Ovaj ramazan je po mnogo čemu poseban za bh. muslimane, ali i druge građane Bosne i Hercegovine s obzirom da je došao u vrijeme pandemije koronavirusa.

Kao što su to učinili katolici i pravoslavni vjernici u Bosni i Hercegovini za vrijeme oba Uskrsa, na red je došao i na muslimane koji će također ovaj blagdan, odnosno najodabraniji mjesec provesti u manjoj slobodi nego je to bio slučaj prethodnih godina.

Ipak, građani su uglavnom odgovorni pa su redovi za somune bili “rašireni”, a i današnji usamljeni top sa Žute tabije vrijeme iftara označio u društvu topdžije i nekoliko fotoreportera.

Podsjetimo, Žuta tabija je popularna historijska lokacija u glavnom gradu BiH koja za vrijeme ramazana postaje mjesto okupljanja uglavnom mladih ljudi koji iftar odluče dočekati uz prelijepi pogled na Sarajevo.

Čini se da ćemo takva vesela okupljanja vidjeti opet tek 2021. godine.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh