BiH

Staša Košarac zahvalio Azerbejdžanu na pomoći koju su donirali BiH

Azerbejdžan je bio među prvim zemljama koje su nam ponudile pomoć i podršku u najtežim trenucima.

Staša Košarac - Vijesti.ba

Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine Staša Košarac zahvalio je predsjedniku Azerbejdžana Ilhamu Aliyevu, ministru ekonomije Mikayilu Jabbarovu, vladi i narodu te prijateljske zemlje na pomoći koju su donirali BiH u borbi protiv širenja koronavirusa.

– Azerbejdžan je bio među prvim zemljama koje su nam ponudile pomoć i podršku u najtežim trenucima. Time se Azerbejdžan ponovo pokazao kao prijatelj svih naroda u BiH – kazao je Košarac.

Podsjetio je da je 4. aprila telefonom razgovarao s ministrom ekonomije Jabbarovim, koji je izrazio spremnost Azerbejdžana da pomogne BiH u sprječavanju širenja koronavirusa.

– Iako i sami suočeni s borbom protiv koronavirusa, prijatelji iz Azerbejdžana brzo su reagirali i uputili nam potrebnu pomoć, na čemu sam im neizmjerno zahvalan – dodao je Košarac.

Izrazio je nadu da će BiH i Azerbejdžan nastaviti razvijati dobre bilateralne odnose i jačati ekonomsku saradnju, saopšteno je iz Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, prenosi “Fena”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh