BiH

Čestitka povodom mubarek mjeseca Ramazana

Paljenjem kandilja na minaretima širom svijeta, nastupio je najvrijedniji mjesec u hidžretskom kalendaru – mjesec Ramazan.

Ovog puta u izmijenjenim okolnostima, ali dočekan kao i svaki put dosad s radošću, bogobojaznošću, vjerom u Boga i nadom u bolje sutra. Vjernici će u zoru narednog dana započeti ramazanski post, a prvi Teravih namaz klanjat će se večeras.

Odlukom Rijaseta Islamske zajednice u početku će dnevne namaze u bosanskohercegovačkim džamijama obavljati samo imami, dok je odlučeno da Džuma namazu i Teravih namazima mogu prisustvovati i članovi džematskih odbora.

Redakcija portala “Haber.ba” uz najljepše želje svim pripadnicima islamske vjeroispovijesti upućuje iskrene čestitke, sa željom da muberek dane mjeseca provedu u ibadetu, dobrom zdravlju i raspoloženju.

Ramazan šerif mubarek olsun.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh