BiH

Comtrade distribution sa poslovnim partnerima donirao 48 notebook računara

Kompanija Comtrade Distibution je u saradnji sa svojim dugogodišnjim partnerima pokrenula inicjativu za donaciju notebook računara za djecu koja zbog nedostatka laptopa, kao osnovnog sredstva, nisu u mogućnosti adekvatno, pravovremeno ili nikako pratiti nastavne procese koji se zbog nastale situacije svakodnevno održavaju na daljinu putem online platformi.

Novi notebook računari proizvođača Dell, HP, Acer i Asus će biti donirani preko telekom operatera BH Telecom, m.tel i HT Eronet koji su o ovom periodu dobili brojne upite i molbe za pomoć djeci koja to istinski trebaju.

„BH Telecom je u sklopu kampanje „Ostanimo povezani. Sad više nego ikad“  realizirao niz aktivnosti prema korisnicima i građanima.

U svrhu osiguranja kontinuiteta poslovanja i podrske privredi,  poslovnoj zajednici smo ponudili mogucnost besplatnog koristenja alata za organizaciju poslovnih aktivnosti sa udaljenih lokacija s ciljem lakseg odvijanja njihovih poslovnih aktivnosti i zastite zaposlenika.

Naše tehnološke kapacitete smo stavili na raspolaganje obrazovnim institucijama i pokrenuli aktivnost obezbjeđenja besplatne internet konekcije za učenike koji trenutno nemaju internet pristup kako bi im osigurali praćenje online nastave, stoga je ova partnerska saradnja nastavak naše akcije obezbjeđenja računarske opreme za djecu koju trenutno realiziramo sa partnerima“, rečeno je iz BH Telecoma.

Kompanija m:tel se rado odazvala još jednoj u nizu aktivnosti društveno odgovornog karaktera koje sprovodi u okviru kampanje „Ostani kod kuće, štiteći sebe štitimo i druge“, te se pridružila akciji doniranja opreme koja će umnogome pomoći djeci da svoje svakodnevne školske obaveze izvršavaju na vrijeme.

Pored toga što su pravovremeno odreagovali na promjene koje su ih zadesile kako bi svoj rad što kvalitetnije organizovali, kompanija m:tel se potrudila da i drugima olakša rad i pristup mnogim zabavnim sadržajima tokom boravka u kući, omogućivši otključavanje videoteke i TV kanala za sve m:tel pretplatnike. Takođe, m:tel je omogućio besplatan internet za više od 1.100 srednjoškolaca, kao i učenika iz socijalno ugroženih porodica, zatim besplatan pristup RTRS portalu na kojem se prenosi nastava na daljinu, a donirala je i oko 100 uređaja – telefona i tableta za učenike osnovnih i srednjih škola iz najugroženijih porodica. Za sve stanovnike BiH, m:tel je omogućio i besplatan telefon za psihološku pomoć.

HT Eronet ovom donacijom nastavlja digitalnu transformaciju društva podržavajući znanje i one kojima je to najpotrebnije. HT Eronet je takođe omogućio praćenje nastave preko Home TV platforme za osnovnu i srednju školu, na kojoj učenici mogu pronaći sve nastavne sadržaje.

„U saradnji sa našim dugogodišnjim vendorima Dell, HP, Acer i ASUS te našim dugogodišnjim poslovnim partnerima m.tel, BH Telecom i HT Eronet odlučili smo pokrenuti ovu inicijativu kako bi mogli dati skromni doprinos društvenoj zajednici u ovim uslovima koji su se nametnuli. Znamo da su djeca budućnost i koliko je važno kvalitetno uložiti u istu. Sigurni smo da će učenici uz pomoć tehnologije lakše slijediti svoje snove i pronaći put do svog profesionalnog usmjerenja“ poručili su iz kompanije Comtrade Ditribution d.o.o. Sarajevo

Ova kompanija sa velikom pažnjom stvara povoljne uslove za razvoj informatičkog sektora na domaćem tlu, ali i u čitavom regionu. Sa poslovnim i razvojnim centrima u 17 zemalja svijeta, Comtrade je danas poznato ime na globalnoj
sceni i najveća IT kompanija u Jugoistočnoj Evropi. Više od 4000 klijenata su dokaz kvaliteta Comtrade-ovih rješenja u oblasti softvera, sistem-integracije i distribucije hardvera.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh