BiH

Da li će se ukinuti policijski sat tokom Ramazana?

Danas sam bio kod reisu-l-uleme Husein ef. Kavazovića i kazao sam mu da neće biti ukidanja policijskog sata. Ovo će biti neki drugi ramazan u odnosu na one prije, kazao je u Danu uživo na N1 federalni pomoćnik ministra zdravlja, Goran Čerkez.

Iftar - Ilustracija / Emagazin.mk

Ove sedmice imamo intenzivne sastanke. To treba donijeti hlade glave. Popuštanja moraju ići ritmično. Također mislim da mali zanati, mali obrti trebaju da budu pušteni da rade, to je moje mišljenje, jer tu nema velikih okupljanja. Sigurno je da za sve što se liberizuje morat će se poštovati određene mjere. Na primjer, ukoliko bi se otvorile pijace – tezge će morati biti udaljene po 4 metra. Morali bi ljudi koji prodaju imati zaštitnu opremu. Pijaca bi morala organizovati ulazak tako da ne može ući veliki broj ljudi. Dakle, mi ćemo još dugo imati izmijenjene živote.

Što se tiče prvog vala popuštanja njime neće biti obuhvaćeni restorani i tržni centri.

Hoćemo li putovati ove godine?

Lično ne vjerujem. Bio bih sretan kada bi mogli u julu, ali… Volio bih da imamo ljeto kao ranije, ali mislim da neće od toga ništa biti.

U petak nastupa ramazan. Da li će biti ukidanja policjskog sata tokom ovog svetog muslimanskog mjeseca?

Danas sam bio kod reisu-l-uleme Husein ef. Kavazovića. Vjerujem da će se ramazan provesti unutar porodica, više nego ranije. Neće biti ukidanja policijskog sata. Ovo će biti neki drugi ramazan u odnosu na one prije, piše “N1“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh