BiH

Tuzlanski kanton šesti dan bez novozaraženih

Odlične vijesti nakon posljednjeg testiranja u Tuzlanskom kantonu.

Tuzla, BiH - Nezavisne.com

Na posljednjem testiranju u Tuzlanskom kantonu testirano je 208 uzoraka gdje su rezultati pokazali da nijedan nije pozitivan na koronavirus (Covid-19).

Ova vijest posebno raduje stanovnike tog kantona jer je s ovim rezultatima šesti dan od kako nema novozarežnih, dok su u međuvremenu ugašena tri klastera s tog područja.

U Tuzlanskom kantonu ukupno je do sada bilo 84 osoba pozitivnih na koronavirus, trenutno je 58 aktivnih.

“Na području Tuzlanskog kantona od početka testiranja, od marta, 84 osobe su bile pozitivne na koronavirus, a njih 58 je trenutno aktivnih. U toku ovog perioda kroz bolničko liječenje je prošlo 20 osoba koje smo otpustili. Trenutno u kućnoj izolaciji brojimo 51 osobu”, rekla je direktorica Zavoda za javno zdravstvo Tuzlanskog kantona dr. Maida Mulić.

Uputila je još jednom apel građanima da se pridržavaju mjera zaštite u toku pandemije koronavirusa.

“Posljednjih dana je došlo do nepridržavanja mjera na pojedinim lokacijama, što vidimo kroz izvještaje i prijave Ministarstva unutrašnjih poslova i prijave građana. Naime, na pojedinim igralištima dolazi do okupljanja većeg broja djece uz pratnju roditelja koji sjede na klupama. Također, primijećen je izlazak penzionera i starijih osoba koji ne koriste zaštitnu opremu. Zato očekujem da se nastave poštovati mjere koje su izrečene, a sve u cilju očuvanja trenutne epidemiološke situacije”, istakla je Mulić.

Od početka testiranja u Tuzlanskom kantonu na koronavirus testirane su 2.382 osobe.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh