BiH

Ministarstvo sigurnosti objavilo izvještaj: U Kantonu Sarajevo izrečeno 85 sankcija

Na adresi u bh. prijestonici nije pronađeno 19 osoba

Ministarstvo sigurnosti Bosne i Hercegovine objavilo je dnevni izvještaj policijskih agencija o aktivnostima poduzetim radi sprečavanja širenja koronavirusa.

U dostavljenoj tabeli nalaze se podaci policijskih agencija o broju kontroliranih osoba kojima je određena izolacija i o broju izdatih prekršajnih naloga zbog nepoštivanja odluka nadležnih inspekcija, koji su prikupljeni 16. aprila. Izrečene su ukupno 221 sankcije,piše Avaz.

Prema dostavljenim podacima, u Federaciji BiH najviše rješenja o izolaciji izdato je u Hercegovačko-neretvanskom (4.045) i Tuzlanskom kantonu (1.620). U Kantonu Sarajevo je izrečeno 85 sankcija.

Na adresi u Sarajevu nije pronađeno 19 osoba. U Republici Srpskoj izdato je 5.128 rješenja o izolaciji. Obavljeno je 1.026 kontrola.

Na području Brčko distrikta izdato je 1.720 rješenje o izolaciji. Obavljeno je 96 kontrola, a izrečeno je šest sankcija.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh