BiH

Džaferović čestitao 15. april – Dan Armije RBiH

Svim bosanskohercegovačkim patriotima upućujem iskrene čestitke povodom 15. aprila, Dana Armije Republike Bosne i Hercegovine.

Šefik Džaferović - Blogspot.com

Nastala iz nenaoružanog naroda, izloženog masovnim zločinima i protjerivanju, Armija RBiH izrasla je u veličanstvenu vojnu snagu, koja je uspjela da se odupre daleko nadmoćnijim agresorima i odbrani i sačuva cjelovitu Bosnu i Hercegovinu, prenose “Vijesti“.

Bila je to jedina legalna vojna sila na teritoriji Republike Bosne i Hercegovine.

Ta armija nije odbranila samo Bosnu i Hercegovinu i njen narod. Vođena ratnim Predsjedništvom RBiH, na čelu sa Alijom Izetbegovićem, vojska koju su činili obični bosanskohercegovački ljudi, patriote svih naroda i svih vjera, branila je i odbranila civilizacijske vrijednosti modernog svijeta.

Na tu časnu borbu trebamo biti ponosni i mi i generacije koje dolaze poslije nas.

Današnji dan je i još jedan u nizu povoda da se sa dužnim pijetetom i poštovanjem prisjetimo svih šehida i poginulih boraca. Njihova žrtva ugrađena je u temelje Bosne i Hercegovine i naše slobode, te zato sjećanje na njih nikada neće i ne smije biti izbrisano.

Naša obaveza je da na istim principima na kojima je vođena borba za očuvanje Bosne i Hercegovine gradimo i njenu budućnost. Naša vizija je multietnička, demokratska i prosperitetna Bosna i Hercegovina, domovina ravnopravnih naroda i građana, članica EU i NATO-a.

U tome ćemo istrajati.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh