BiH

Koronavirus u BiH: Devet novozaraženih u ZDK, u Kantonu 10 ukupno 25

U Zeničko-dobojskom kantonu (ZDK) tokom protekle noći potvrđeno je devet novozaraženih koronavirusom, osam u Zenici i jedan slučaj u Žepču, potvrđeno je za “BHRT” u Kriznom štabu za praćenje korona virusa u ZDK.

Korona virus u BiH - Twitter

Još uvijek nisu poznati detalji o novozaraženim pacijentima s područja ZDK, odnosno s kojim klasterima su povezani.

Do sada je u ovom kantonu potvrđeno ukupno 67 slućajeva pozitivnih na virus korona, od kojih je osam izliječenih. Pod epidemiološkim nadzorom je oko 3.200 osoba na području ZDK, od kojih je i 40 uposlenika kompanije Arcelor Mittal Zenica koji su od juče stavljeni pod nadzor zbog mogućeg kontakta sa uposlenicom čiji je suprug zaražen koronavirusom. Svi oni u narednih nekoliko dana, shodno ranije utvrđenim protokolima, biće testirani na koronavirus.

U Kantonu 10 virusom korona zaraženo je 25 lica, rekla je “Srni” kantonalni ministar rada, zdravlja, socijalne zaštite i izbjeglih Vasilija Broćeta.

“Registrovan je do sad jedan smrtni slučaj starijeg muškarca, koji je preminuo od virusa korona”, rekla je Broćeta i dodala da je prije nekoliko dana umro 83-ogodišnjak.

Ona je apelovala da stanovnici Kantona 10 poštuju naredbe i drže socijalnu distancu, te da se ne okupljaju tokom vaskršnjih praznika.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh