BiH

Ništa od otvaranja prodavnica obuće i tekstila, Solak najavio da će odluka biti stavljena van snage

U Federalnom štabu civilne zaštite osporavaju takvu odluku, jer kako navode, nije ujednačena s onom na višem nivou

Fahrudin Solak - Twitter

Kantonalni štab civilne zaštite Tuzla jučer je donio dvije naredbe/odluke koje se tiču ponašanja građana i rada objekata u TK u vrijeme pandemije korona virusa. Novom naredbom građanima se zabranjuje ulazak u apoteke kako bi se zaštitilo osoblje apoteka, a lijekove i druga sredstva mogu se preuzimati na šalterima apoteka koji će biti improvizovani za ove namjene.

Drugom naredbom/odlukom odobren je rad prodavnica obuće i tekstila koje nisu smještene unutar tržnih centara, što je potvrdio komandant Kantonalnog štaba civilne zaštite Mustafa Šakić.

Tako su već prodavnice obućom i tekstilom najavile otvaranje radnji od danas.

Međutim, u Federalnom štabu civilne zaštite osporavaju takvu odluku, jer kako navode, nije ujednačena s onom na višem nivou, piše “RTV Slon“.

”Mi smo upoznati sa njihovim izmjenama naredbe. Takve naredbe se ne smiju donositi, u suprotnosti su sa federalnim naredbama, mi smo već stupili s kolegama u kontakt, takva naredba će se staviti van snage u Tuzlanskom kantonu”, naveo je komandant Federalnog štaba civilne zaštite Fahrudin Solak.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh