BiH

Alen Šeranić: “U RS zaraženo još 29 osoba”

U Republici Srpskoj novi koronavirus potvrđen je kod još 29 osoba, od kojih su dva zdravstveni radnici iz privatnih medicinskih ustanova u Banjoj Luci.

Alen Šeranić - Twitter

Ukupan broj zaraženih u tom bh. entitetu sada je 420.

Do sada su u RS oporavljena 154 pacijenta, od kojih je najviše iz Banje Luke, njih 105, naglasio je entitetski ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić.

On je na konferenciji za novinare rekao da su u protekla 24 sata testirana 353 uzoraka.

Šeranić je precizirao da je od novozaraženih 16 muškaraca i 13 žena, a kako je naveo, veći broj zaraženih osoba bio je u izolaciji u UKC-u.

Trinaest osoba je iz Banje Luke, pet iz Trebinja i radi se o kontaktima osobe za koju je jučer potvrđeno da je pozitivna na koronavirus, po dvije zaražene osobe su iz Mrkonjić Grada i Laktaša, i po jedna osoba iz Čelinca, Prijedora, Kneževa, Kotor Varoši, Teslića i Nevesinja.

Najčešće se radi o porodičnom kontaktu ili su bili s pozitivnim osobama – rekao je Šeranić.

Pet osoba i dalje je priključeno na respiratore u banjalučkoj bolnici.

Do sada je u RS izvršeno ukupno 4.960 laboratorijskih testiranja, a 14 osoba je preminulo od posljedica Covida-19, prenosi “Fena”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh