BiH

Prvi slučaj koronavirusa u Srebrenici: Zatvorena ambulanta u Skelanima

Nakon što je iz Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite RS potvrđena informacija o prvom slučaju koronavirusa na području opštine Srebrenica danas je održana sjednica Štaba za zaštitu i spasavanje u vanrednim situacijama, Anadolu Agency (AA).

Srebrenica - Vijesti-x.com

Načelnik Opštine Srebrenica Mladen Grujičić kaže da se još uvijek čekaju potpune informacije iz bolnice u Zvorniku.

“Još uvijek očekujemo zvanična saopštenja iz bolnice u Zvorniku da jednostavno vidimo da li je osoba koja je zaražena imala simptome u bolnici ili se to desilo nakon izlaska iz bolnice. Na taj način ćemo vidjeti u kakvoj smo situaciji”, rekao je Grujičić.

Prema riječima Grujičića, u Skelanima su već preduzete određene mjere gdje se stupilo u kontakt s osobama koje su bile u dodiru sa zaraženom osobom kako bi izvršili prvi krug testiranja, a ambulanta u Skelanima narednih nekoliko dana će preventivno biti zatvorena.

“Kako imamo najavu iz Doma zdravlja Srebrenica, ambulanta u Skelanima će biti zatvorena narednih pet dana, jer je osoba koja je zaražena bila u kontaktu s medicinskim osobljem. Dok ne budemo imali jasne informacije ambulanta neće raditi. Imamo problem i s medicinskim osobljem u Srebrenici, jer neki su bili u kontaktu s tom osobom prije ove vijesti. Sve zavisi od daljih informacija koje ćemo dobiti, nadam se brzo, iz bolnice u Zvorniku”, rekao je Grujičić.

On je još jednom apelovao na građane da situaciju shvate ozbiljno.

“Donijeli smo odluku da se pooštre kontrole svih građana koji se kreću po Srebrenici, da se zabrane okupljanja više od pet osoba na javnim mjestima, da se ukine bilo kakvo okupljanje na izletištima. Mi ćemo uputiti inicijativu da postavimo punktove na ulazu u opštinu Srebrenica kako bi mogli da iskontrolišemo sve one koji ulaze. Tražit ćemo od glavnog štaba da imamo veća ovlaštenja kada je u pitanju kontrola putnika koji ulaze u Srebrenicu”, kaže Grujičić.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh