BiH

Građanima Kantona Sarajevo ponovo upućen apel da ograniče kretanje na otvorenom

Komandantica Štaba civilne zaštite Nihada Glamoč, premijer Kantona Sarajevo Mario Nenadić i predsjednica Kriznog štaba Ministarstva zdravstva za praćenje i analizu situacije izazvane širenjem koronavirusa, prof. dr. Aida Pilav upućuju ponovni apel građanima Kantona Sarajevo da ograniče kretanje na otvorenom i uistinu ga svedu na najmanju moguću mjeru

Baščaršija, Sarajevo - Twitter

“Naš zajednički cilj treba i mora, prije svega, biti zaštita našeg zdravlja, te nam u skladu s tim mora biti važno i održavanje trenutne stabilne epidemiološke situacije u Kantonu Sarajevo“, jednoglasno poručuju Glamoč, Nenadić i Pilav.

Iako je ovih dana prelijepo proljetno vrijeme koje nas sve mami na izlazak, još jednom sve naše sugrađane mole da iz svojih kuća i stanova izlaze samo ukoliko je to zaista neophodno.

“Vaši izlasci trebaju i moraju biti vezani samo za vaše eventualne radne obaveze ili stvarnu potrebu nabavke lijekova i životnih namirnica“, naglašavaju.

I ovoga puta svi zajedno podsjećaju na obavezu poštivanja socijalne distance i nošenje propisane zaštitne opreme, u slučajevima kada je neophodno kretati se i susretati s drugim osobama.

Insistiraju na hitnoj i neodložnoj primjeni i uvažavanju svih naredbi koje su do sada izdate od štabova civilne zaštite te naglašavaju kako će u slučaju njihovog nepoštivanja biti prisiljeni dodatno pooštriti dosadašnje naredbe.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh