BiH

U HNK uvedena zabrana kretanja građana van mjesta prebivališta

Kantonalni štab civilne zaštite HNK na vanrednoj telefonskoj donio je naredbu o zabrani kretanja građana na području HNK van mjesta prebivališta

Kantonalni štab civilne zaštite HNK - Vijesti.ba

Kantonalni štab civilne zaštite HNK na vanrednoj telefonskoj donio je naredbu o zabrani kretanja građana na području HNK van mjesta prebivališta, s ciljem ograničavanja civilnog prometa između općina/grada unutar HNK.

Kretanje van mjesta prebivališta građanima omogućiti samo uz posjedovanje propusnice izdate od strane kantinalnog/općinskog/gradskog štaba civilne zaštite.

Zapovijeda se općinskom/gradskom stožeru civilne zaštite da prilikom izdavanja propusnica budu vrlo rigorozni u izdavanju propusnica pojedincima uz opravdano obrazloženje stožera/poslodavca (slobodan protok roba), te osobama kojima je potrebito pružiti neophodnu medicinsku pomoć, navodi se.

Dodaju da su iz ove Zapovijedi su izuzete službe MUP-a, Tužiteljstva HNK, sudskih institucija s područja HNK, vatrogastva i hitne medicinske pomoći, te izuzeci iz donesenih Zapovijedi stožera civilne zaštite.

Zapovijeda se općinskim/gradskom stožeru civilne zaštite da izdate propusnice za kretanje građana pravovremeno dostavlja Ministarstvu unutarnjih poslova HNK.

Zapovijed stupa na snagu 10.04.2020.godine u 5:00 sati, navodi se, prenose “Vijesti“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh