BiH

U Mostaru se liječi 28 pacijenata od koronavirusa, 6 ih je u izrazito teškom stanju

U protekla 24 sata u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici (SKB) Mostar, na koronavirus testirano je 163 uzorka, a pozitivnih u Hercegovačko-neretvanskom kantonu bilo je 28.

No image - Haber.ba

Po informacijama Kriznog štaba ovog kantona pozitivni slučajevi odnose se na 4 osobe Mostara, jednu iz Jablanice i čak 23 iz Čitluka, prenosi “Klix“.

Kantonalni i općinski sanitarni inspektori izdali su u protekla 24 sata 91 rješenje o samoizoliranju i izoliranju, što je ukupno 2133“, kazali su.

Prema izvještaju iz MUP-a HNK u posljednja 24 sata nije bilo prekršitelja rješenja o samoizoliranju i izoliranju, a zabilježeno je 5 prekršitelja zabrane kretanja.

U COVID bolnici trenutno se na liječenju nalazi 28 bolesnika. Od toga je 6 bolesnika na respiratoru i izrazito teškog kliničkog stanja. Na potpornoj terapiji kisika je 11 pacijenata. Ostali bolesnici su stabilno, bez pogoršanja“, kazali su.

U ovom kantonu dosad je zabilježeno čak 161 slučaj zaraze koronavirusom.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh