BiH

Fadil Novalić: “Pohvale iz WHO plod posvećenosti Vlade i građana”

“Izvještaj Svjetske zdravstvene organizacije kao najvišeg autoriteta u ovom pitanju svjedoči da smo maksimalno posvećeni.”

Fadil Novalić - Vijesti.ba

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić u izjavi za “Fenu” osvrnuo se na konferenciju Regionalnog ureda Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) koja je danas održana u Kopenhagenu, budući da su zvaničnici WHO istaknuli i pohvalili Bosnu i Hercegovinu kao dobar primjer, navodeći da su na vrijeme poduzete prave mjere na prevenciji ubrzanog širenja koronavirusa.

Kao Vlada imamo razumijevanja za kritike ovih dana, razumijemo zabrinutost ljudi, te nastojimo dati sve od sebe. Izvještaj Svjetske zdravstvene organizacije kao najvišeg autoriteta u ovom pitanju svjedoči da smo maksimalno posvećeni – kaže federalni premijer.

Iako ovakvi izvještaji ohrabruju, Novalić, ipak, poziva na oprez “jer upravo nas je oprezan pristup spasio najcrnjih scenarija”.

Iako su zvaničnici WHO govorili o zaslugama vlasti, želim skrenuti pažnju da je to plod odgovornost i disciplinovanog pristupa građana koji poštuju preporuke i upute. Hvala svim građanima na tome – poručio je federalni premijer Fadil Novalić, prenosi “Fena”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh