BiH

Reis Husein ef. Kavazović čestitao Pesah

Molim Uzvišenog da vama, našim komšijama Jevrejima, podari snage da u ovom vremenu kušnje dostojanstveno obilježite vaš veliki blagdan.

Reis Husein Kavazović - Vijesti.ba

Reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović uputio je čestitku predsjedniku Jevrejske zajednice u Bosni i Hercegovini Jakobu Finciju u povodu jevrejskog blagdana Pesaha, prenosi “Mina”.

U povodu Pesaha, blagdana koji nas sve podsjeća na izbavljenje Sinova Israilovih iz misirskog ropstva i radost postignute slobode, Vama i članovima Jevrejske zajednice u Bosni i Hercegovini upućujem najtoplije čestitke. Molim Uzvišenog da vama, našim komšijama Jevrejima, podari snage da u ovom vremenu kušnje dostojanstveno obilježite vaš veliki blagdan. Molimo ga da dani koji su pred nama budu dani našeg izbavljenja iz neizvjesnosti i nesigurnosti i da nam podari radost zajedništva kao što je to podario Mojsiji ili Musau, a.s., i njegovim sljedbenicima. Neka Vam ovaj Blagdan slobode i proljeća protekne ispunjen duhovnom radošću, mirom i srećom – navodi se u čestitki reisu-l-uleme Kavazovića.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh