BiH

Nove 23 osobe pozitivne na korona virus u BiH

Direktor Zavoda za javno zdravstvo Federacije Bosne i Hercegovine Davor Pehar kazao je danas da su u protekla 24 sata na prostoru ovog eniteta zabilježena 23 nova pozitivna nalaza na prisustvo korona virusa.

Press Vlade FBiH - YouTube

Pojasnio je da je dosad u FBiH testirano ukupno 4438 osoba uz 439 oboljelih.

”Trenutno je aktvino 404 pacijenta. 55 posto od tog broja su žene, 45 posto su muškarci. U protekla 24 sata testirano je 267 osoba. Među njima su pronađena 23 nova potvrđena slučaja.

Što se tiče zdravstvenog stanja pacijenata, u FBiH je hospitalizirano 59 pacijenata, od toga imamo pet teže oboljelih pacijenata na respiratorima. Do danas imamo 21 potvrđen smrtni ishod”, rekao je Pehar na press konferenciji Vlade FBiH u Sarajevu.

Podsjećamo, institucije entiteta Republika Srpska ranije danas saopštile su da su registrovana dva nova slučaja oboljelih od korona virusa.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh