BiH

“U Švedskoj je nemoguće razumjeti da vam neko izda naredbu… Liberalno je društvo, djeca idu u vrtiće”

“U ovom periodu najvažnije je poštovati mjere, a mi smo o tome informirali građane koji su htjeli da se vrate u svoju zemlju”, kazala je Dilberović

Elvira Dilberović - Pogled.ba

U nedjelju je u Sarajevo stigao avion iz Švedske sa bh. građanima.

Elvira Dilberović, ambasadorica BiH u Švedskoj za “Hayat” je govorila o borbi s koronavirusom u ovoj zemlji, a pitali smo je kakav je status naših građana tamo.

“U ovom periodu najvažnije je poštovati mjere, a mi smo o tome informirali građane koji su htjeli da se vrate u svoju zemlju. Naši građani koji su se zatekli u Švedskoj nisu imali problem oko produženja opstanka”, kazala je Dilberović na početku gostovanja.

Kako kaže, brojke zaraženih u Švedskoj ne slažu se s onim što se može vidjeti na ulicama i parkovima.

“Brojke zaraženih u Švedskoj ne odgovaraju onome što vidimo, a treba reći da je više od 7.000 zaraženih. Danas je na press konferenciji rečeno da u Švedskoj dnevno umre 40 ljudi, ali ovdje još vlada liberalno društvo. Ovdje je nemoguće razumjeti da vam neko izda naredbu. Ovdje možete vidjeti djecu koja idu u vrtiće, parkove i slične stvari i to stvara atmosferu opuštenosti”, kazala je Dilberović, dodavši da se po pisanju medija ipak i među tamošnjim stanovništvom osjeti strah.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh