BiH

U bolničkom karantinu rođena treća zdrava beba

Porodilja je na porođaj došla iz kućnog karantina

Bijeljinska bolnica - Hayat.ba

U operacionoj sali bijeljinske bolnice, prilagođenoj za karantin, rođena je i treća beba, dječak.

“Porodilja je na porođaj došla iz kućnog karantina. I majka i dječak osjećaju se dobro”, izjavila je Milica Lovrić, direktorica bijeljinske bolnice.

Nakon današnje sjednice Gradskog štaba za vanredne situacije u Bijeljini rečeno je da će prvozaražena osoba virusom COVID -19 danas biti otpuštena iz karantina, jer je kontrolni nalaz po drugi put pokazao da je ovaj muškarac negativan na COVID -19. U Bijeljini je trenutno kod sedam osoba zabilježen pozitivan nalaz na koronavirus.

“Nulti pacijent iz Bijeljine, kao i njegova supruga, danas će napustiti karantine, jer su negativni na virus korona. U ponedjeljak je, nažalost, zabilježen drugi smrtni slučaj, a riječ je o starijem pacijentu koji je imao više oboljenja i pripadao je klasteru registrovanom u Medicinskom institutu “Bajer”. U bolničkom karantinu imamo osam pacijenata, od kojih su dva pozitivna na COVID 19, a očekujemo nalaze za još osam osoba. Ukupno je testirano 89 osoba, a 119 je u kućnom karantinu”, rekla je dr. Lovrić, piše “Hayat“.

Direktor Doma zdravlja Duško Milovanović naglasio je da se pod nadzorom nalazi 520 osoba.

“U karantinu na graničnom prijelazu Rača smješteno je šest osoba, isto toliko u Domu učenika, dok je u fiskulturnoj sali OŠ „Vuk Karadžić“ smješteno 50 osoba. Svi oni se osjećaju dobro, bez ikakvih tegoba”, izjavio je Milovanović.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh