BiH

Mostar: Emotivnom porukom na Starom mostu upućena zahvalnost zdravstvenim radnicima

“Hvala, Thank you, Grazie, Gracias, Merci, Danke…riječi su koje su večeras bile ispisane na svjetskom spomeniku mira – Starom mostu u Mostaru”

Emotivna porukom sa Starog mosta večeras su se Mostarci zahvalili zdravstvenim radnicima, javlja Anadolu Agency (AA).

“Hvala, Thank you, Grazie, Gracias, Merci, Danke…riječi su koje su večeras bile ispisane na svjetskom spomeniku mira – Starom mostu u Mostaru”.

Bile su to riječi kojima su se Mostarci zahvalili svojim zdravstvenim radnicima u Mostaru, ali i onima širom svijeta, koji zajedničkom snagama već sedmicama vode tešku borbu za živote i zdravlje građana.

Ovime se Mostar na poseban način pridružio globalnoj kampanji kojom građani u zemljama pogođenim korona virusom izražavaju podršku radnicima u zdravstvu, ali i svima onima koji su na prvoj liniji odbrane i koji svakodnevno ugožavaju svoje kako bi spasili živote drugih, saopćeno je iz Centra za mir koji je organizator večerašnjeg performansa.

“Mostarci su prošli kroz najgore patnje, i znali ih izdržati i dočekati pobjede. Tako će biti i ovaj put”, rekao je bivši gradonačeknik Mostara i direktor Centra za mir Safet Oručević.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh