BiH

Sarajevski hoteli Europe i Holiday otpustili sve radnike

Posljedice pandemije koronavirusa potresaju globalnu svjetsku ekonomiju, a jako se osjete i na našem mikro planu. Zbog novonastalih okolnosti kompanija Europa d.o.o Sarajevo, koja obuhvata hotele Europe i Holiday, morala je otpustiti sve svoje radnike.

Hotel Holiday - blogspot

Kako se navodi u saopštenju dostavljenom radnicima zbog vanrednog stanja u zemlji i zabrane rada ovoj djalatnosti od strane nadležnih vlasti radnici oba njihova hotela su na čekanje poslani 15. marta, ali je to za posljedicu imalo ugrožavanje likvidnosti firme Europa d.o.o.

“Da bismo sačuvali opstanak naše firme mi smo prinuđeni da radnike koji su zaposleni u našem društvu na određeno radno vrijeme, privremeno, odnosno do stabilizacije situacije u našoj zemlji pošaljemo na biro za zapošljavanje od 1. aprila 2020. godine”, navodi se u obavještenju.

U obavještenju se navodi da “Biro” raspolaže velikim budžetom kreiranim za ove vanredne situacije te da će radnici imati mogućnost da ostvaruju mjesečna primanja sve dok se stanje ne normalizira.

Radnici se obavještaju i da će kad se ukine vanredno stanje, otvore granice i prestane zabrana rada, svi radnici biti pozvani da se vrate na posao, prenosi “Klix“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh