BiH

Dirljiva poruka mostarskog muftije franjevcima: Ujedinjeni u molitvi

Mostarki muftija Salem ef. Dedović u srijedu je uputio pismo podrške i saosjećanja zamjeniku provincijala hercegovačkih franjevaca fra Iki Skoki u povodu novonastale zdravstvene krize u samostanu u Miletini i Domu za nezbrinutu djecu “Majčino selo” u Međugorju.

Salem ef. Dedović - Faktor.ba

“Kao mostarski muftija, brat i prijatelj, iskazujem svoje suosjećanje s tvojom braćom, hercegovačkim franjevcima koji su pogođeni velikom kušnjom koronavirusa unutar svojih redova, moleći dragoga Boga da vam olakša i otkloni od vas bolest, a nadahne vas snagom vjere i strpljenja. Svi zajedno ujedinjeni u molitvi svako na svoj način i predani dobročinstvu nadamo se ozdravljenju. Utjehu i nadu tražimo od dragoga Boga”, navodi se u pismu.

Fra Iko je srdačno zahvalio na razumijevanju i riječima ohrabrenja, saopćeno je iz Muftijstva mostarskog.

Muftija je jutros telefonski razgovarao i s episkopom zahumsko-hercegovačkim vladikom Dimitrijem interesirajući se za izazove s kojima se suočava Srpska pravoslavna crkva.

Vladika je zahvalio muftiji na bratskoj brizi i uvijek velikoj ljubavi za dijalog koji vodi u Hercegovini, stoji u saopćenju, prenosi “N1“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh