BiH

Vučićeva pomoć Dodiku: “Dok je Srbije biće i Republike Srpske”

Iz Srbije je sinoć u Banjaluku stigao prvi veliki kontingent pomoći bh. entitetu Republici Srpskoj (RS) u borbi protiv virusa korona.

Pomoć iz Srbije za bh. entitet RS - RTRS.tv

Pomoć su dočekali član Predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda Milorad Dodik, predsjednik Vlade RS Radovan Višković i ministar zdravlja i socijalne zaštite RS Alen Šeranić.

Iz Srbije je ranije najavljeno da će paket pomoći sadržavati lijekove, po pet kliničkih i transportnih respiratora, 30.000 epidemioloških maski N95, 200 naočara i 50.000 rukavica.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je ranije da će Srbija pomoći RS i njenim građanima u borbi protiv koronavirusa.

Član Predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda Milorad Dodik izjavio je za RTRS da je pomoć koju je Srbija uputila RS u borbi protiv virusa korona veoma važna i da je upućena zahvaljujući angažmanu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

– Ovo je prva pošiljka, dolazi deset respiratora. Bez ličnog angažmana predsjednika Vučića ne bi bilo ove pomoći. Čuo sam se večeras s njim pet puta, interesovao se da li je pomoć stigla. On je rekao – Dok je Srbije biće i RS – istakao je Dodik.

Premijer RS Radovan Višković zahvalio se Srbiji i njenom predsjedniku Aleksandru Vučiću na pomoći koja je upućena RS.

Višković je sinoć rekao da je pomoć Srbije, RS više nego značajna pomoć za naš zdravstveni sistem.

– U ime Vlade zahvaljujem se predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću i Vladi Srbije za pomoć. Ovo je potvrda dobrih veza i saradnje Srbije i RS – naveo je Višković.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh